Marokánky

BEZ bielej múky, BEZ masla, BEZ vajec

  • INGREDIENCIE

  • 250 ml rastlinná šľahačka ALPRO WHIPPING
  • 100g kryštáľový cukor
  • 1 PL med
  • 30g rastlinného tuku (napr. hera)
  • 150g nesolené arašidy
  • 100g kandizovaná pomarančová kôra
  • 50g kandizované čerešne
  • 50g kandizovaná limetka
  • 70g ciroková múka
  • čokoláda na varenie

POSTUP

Rastlinnú šľahačku zmiešaj s cukrom a rozohrej v hrnci, potom pridaj rastlinný tuk a med a povar na slabom „ohni“, aby to začalo hustnúť, prisyp do zmesi cirokovú múku a povar na hustú konzistenciu. 

Priprav si kandizované čerešne si nakrájaj na menšie kúsky a spolu s pomarančovou kôrou, limetkou a arašidami pridaj do zmesy a poriadne premiešaj.

Nechaj trošku schladnúť a potom si priprav plech vystlaný papierom na pečenie. Postupne naukladaj menšie hrudky, ktoré roztlačíš na placku.

Rúru si predhrej na 180 stupňov a pečenie nastav na horúci vzduch.

Čas pečenia: 13 minút (stráž si to, každá rúra pečie inak)

Čokoládu rozpustíš vo vodnom kúpeli. 

Sú to dva hrnce na sebe… Jeden väčší, do ktorého dáš tak 2 cm vody a postavíš na ten hrniec jeden menší a do neho dáš nalámanú čokoládu. Postupne ako sa ti bude voda v spodnom hrnci zohrievať, bude sa ti vo vrchnom hrnci roztápať čokoláda, ktorú potom natrieš na vychladnuté marokánky.