Cícerové cestoviny so zeleninou a žampiónmi

Našťastie v tejto dobe existujú už rôzne cestoviny, ktoré sa dajú použiť namiesto „ťažkej“ pšeničnej klasiky 🙂 

Tentokrát som si vybrala cícerové cestoviny vyrobené z cícerových bôbov. 

  • INGREDIENCIE

  • cícerové cestoviny
  • olej
  • soĺ
  • zeleninový vývar
  • tofu (môže a nemusí byť)
  • mrkva (nakrájaná na kocky)
  • hrášok (v tomto prípade bol z konzervy)
  • žampióny (nakrájané na plátky)
  • rastlinná smotana

POSTUP

Postup je v podstate jednoduchý. Mrkvu na kocky si dáš variť do osolenej vody. Na troške oleja si orestuješ tofu, pridáš žampióny, ktoré tiež orestuješ a pridáš k tomu hrášok a mrkvu. Podleješ trochou zeleninového vývaru. Ja si vývar robím vtedy keď si varím zeleninovú polievku (potom ho iba zavarím do fľašky a použijem keď potrebujem… ale môžeš použiť aj bujón ak nemáš klasický vývar). Chvíľočku necháš povariť.. asi 5min na miernom ohni. Teraz je čas si uvariť tie cícerové cestoviny, pretože sa varia asi 4 minúty… (teda tie, ktoré si kupujem ja) Ak ti ostal vývar môžeš ich uvariť v ňom. Prilej ešte na záver k zelenine troška rastlinnej smotany a počkaj kým sa dovaria cestoviny. Keď je oboje hotové šupni to na tanier a môžeš jesť 🙂