Umyté rajčiny rozkroj na polovice a vykroj stred, všetky daj do hrnca, posyp cukrom. Daj pokrievku a var na miernom stupni aj 2-3h. Rajčiny pustia šťavu. Keď sú uvarené, tak ich rozmixuj tyčovým mixérom a prepasíruj cez sýtko.
Rúru si predhrej na 130 stupňov, najlepšie je dať na program „horúci vzduch“, vlož do nej prázdne fľašky a nechaj ich v rúre rozpáliť. Prepasírovanú dreň ešte nechaj zohriať, nech je čo najviac horúca a potom ju prelej do rozpálených fliaš. Pevne uzatvor vrchnákom a vlož do rúry rozohriatej na 120 stupňov na 20 minút. Potom vyber z rúry a polož napríklad na drevenú dosku a nechaj vychladnúť. Fľašky cvaknú a zavaria sa.
Používam cookies, aby som pre teba zabezpečila ten najlepší zážitok z tejto webovej stránky. Ak budeš pokračovať v používaní tejto stránky budem predpokladať, že si s tým okej.OkPrivacy policy