Rajčinová dreň

Výborná vec, keď chceš robiť rajčinovú omáčku alebo polievku. 

  • INGREDIENCIE

  • rajčiny (ja som mala plný 2,5L hrniec)
  • 2 PL kryštáľového cukru 
  • sklenené fľaštičky s vrchnákom

POSTUP

Umyté rajčiny rozkroj na polovice a vykroj stred, všetky daj do hrnca, posyp cukrom. Daj pokrievku a var na miernom stupni aj 2-3h. Rajčiny pustia šťavu. Keď sú uvarené, tak ich rozmixuj tyčovým mixérom a prepasíruj cez sýtko. 

Rúru si predhrej na 130 stupňov, najlepšie je dať na program „horúci vzduch“, vlož do nej prázdne fľašky a nechaj ich v rúre rozpáliť. Prepasírovanú dreň ešte nechaj zohriať, nech je čo najviac horúca a potom ju prelej do rozpálených fliaš. Pevne uzatvor vrchnákom a vlož do rúry rozohriatej na 120 stupňov na 20 minút. Potom vyber z rúry a polož napríklad na drevenú dosku a nechaj vychladnúť. Fľašky cvaknú a zavaria sa.