Keď nemôžeš jesť bielu múku, upeč z inej…
A je tu ďalší skvelý recept zo série bez pšenice, bez vajec a bez živočíšneho mlieka 🙂
Poď do toho a daj si skvelé pohánkové waffle 🙂
-
INGREDIENCIE
- 100g pohánkovej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 4g psyllium + 50ml vody (náhrada za 1 vajíčko)
- 3 PL kryštáľového cukru (dala som trstinový, ale je to jedno)
- 1 vanilínový cukor
- 150ml rastlinného mlieka (izbová teplota)
- 30ml rastlinného oleja (repkový alebo slnečnicový)
POSTUP
Budeš potrebovať 2 misky. Jednu väčšiu a druhú menšiu.
Do tej menšej si daj múku a prášok do pečiva a starostlivo to zmiešaj.
Do tej väčšej misky si daj psyllium s vodou a zmiešaj kým ti nevznikne taká rôsolovitá hmota, potom pridaj kryštáľový aj vanilínový cukor a keď to zmiešaš dokopy, tak potom pridaj ešte olej a mlieko izbovej teploty. Ja som použila sójovú baristu.
Nakoniec pridaj múku s práškom do pečiva a celé to poriadne premiešaj.
Vyber si wafflovač… Ja mám taký klasický toaster, na ktorom sa dajú vymieňať platničky. Šikovná vecička za pár eur z Lidlu.
Platničky pomaž troškou oleja a keď bude wafflovač dostatočne horúci, tak tam postupne navrstvi cesto. Nemusíš ho dať veľa, hlavne nech je pokrytá plocha a zároveň to nepreteká.
Zatvor to a čakaj cca 2-3min. Každý wafflovač pečie inak, takže si to radšej stráž.
Môžeš si na to dať nejakú marmeládku a na to puding a šlahačku… 🙂








