Pohankové linecké koláčiky s makom

Keď nemôžeš jesť bielu múku, upeč z inej… 

Áno, mám tu ďalší recept kde nie je potrebná pšeničná múka a aj bez nej máš skvelé VIANOČNÉ KOLÁČIKY.

  • INGREDIENCIE

  • 250g pohankovej hladkej múky
  • 140g rastlinného tuku
  • 80g práškového cukru
  • 20g mletého maku
  • 1/2 balíčka vanilínového cukru
  • 1 vegan vajce (5g prášku + 50ml vody)
  • marmeláda na zlepovanie (recept nájdeš TU)
  • potravinová fólia, pod ktorou budeš valkať cesto

POSTUP

V miske poriadne spolu zmiešaš múku, cukor, mak, rastlinný tuk a vegan vajíčko. 

Vypracuješ cesto, ktoré potom zabalíš do fólie a uložíš do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Kým sa pustíš do valkania cesta, tak vec, že ho treba valkať po troške, na pomúčenej doske a zvrchu daj potravinovú fóliu. Vykrajuj jednoduché tvary, pretože cesto nie je z pšeničnej múky, najlepšie sú kolieska… 

Daj si na plech papier na pečenie a ukladaj povykrajované kolieska.

Rúru si predhrej na 170 stupňov. Ja pečiem na programe „hore/dole“. 

Čas pečenia: 8 minút (pre istotu si to stráž, každá rúra pečie inak)

Keď budú upečené nechaj ich na nejakej tácke vychladnúť a potom ich natri marmeládou a spoj.

Zdá sa ti, že sú tvrdé? Tvoje zdanie neklame 😀

Keď budeš mať kolieska zlepené, tak ich daj v uzavretej nádobe alebo krabičke do chladničky a oni zmäknú za tých cca 24h, neboj 🙂