Plnená paprika

Jedlo môjho detstva… Vždy skvelé

  • INGREDIENCIE
  • 150g mletého bravčového mäsa
  • 1 vegan vajce (5g prášok + 50ml vody)
  • 2 papriky
  • 1 cibuľa
  • 3 bobkové listy
  • 500 ml rajčinová dreň (recept)
  • 120 ml pšeno – ako príloha
  • rastlinný olej
  • 1 PL majorán
  • 1 ČL soľ
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 1/2 PL oregána
  • 1/2 PL bazalky
  • sušená cibuľa
  • sušený cesnak

POSTUP 

Papriky musíš vydlabať. 
Mäso, vegan vajce, majorán, soľ, korenie, sušenú cibuľu a cesnak zmiešaj dokopy a naplň touto masou papriky.
Pre seba som robila 2.. 
Nakrájaj, alebo teda v mojom prípade rozsekaj cibuľu na kašu a daj opražiť na olej.
Keď je opražená, tak prilej rajčinovú dreň (ja si robím svoju) a pridaj oregáno, bazalku, bobkový list, čierne korenie a nové korenie. Paprika by mala byť celá ponorená, aby sa uvarilo mäso. Hrniec treba prikryť pokrievkou a variť na miernom stupni (musí jemne bublať).

Čas varenia: cca 1,5h

Ako prílohu som zvolila pšeno… Varí sa jednoducho. Prvá vec, ktorú musíš urobiť je spariť pšeno vriacou vodou, aby sa zbavilo horkej chuti. Vysyp pšeno do hrnca, v ktorom ho budeš potom aj variť. Nechaj zovrieť v rýchlovarnej kanvici tak 200-300ml vody a zalej pšeno. Nechaj to odležať tak 5min a vodu potom vylej a pšeno ešte prepláchni. Pšeno sa varí v pomere 1:2 – 1 diel pšena a 2 diely vody… Čiže 120ml pšena a 240ml vody a pridaj štipku soli. Dáš to variť na mierny stupeň na 20-25 min, kým sa odparí voda. Varím pod pokrievkou.