Muffiny z pohankovej a teffovej múky

BEZ bielej múky, BEZ masla, BEZ vajec

  • INGREDIENCIE

  • 2 zrelé banány
  • 75g pohankovej múky
  • 75g teffovej múky
  • 100g kryštáľový cukor
  • 5g vegan vajce + 50ml vlažnej vody
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL malinovej marmelády
  • 2 PL čoko-nugátového krému (z DMky, Vegan)
  • 80ml rastlinného oleja (repkový, slnečnicový)
  • 100ml rastlinného mlieka (dala som sójové)
  • košíčky na muffiny a plech na muffiny

POSTUP

V miske si zmiešaj dokopy obe múky s práškom do pečiva. Dobre to spolu premiešaj. Odlož na chvíľu a pripravíš si ostatné.

Priprav si tyčový mixér. Banány pomixuj na kašu, pridaj cukor, vegan vajce, olej a všetko spolu dobre pomixuj.

Potom opatrne pridaj zmes múky a prášku do pečiva, znova pomixuj, pridaj marmeládu a nugátový krém, pomixuj, prilej rastlinné mlieko a všetko poriadne mixni do hladka.

Nechaj cesto odpočívať aspoň 30 minút. Akože nezrúti sa svet keď ho hneď dáš do košíčkov a upečieš, ale lepšie je keď si troška „oddýchne“.

Košíčky naplň do 3/4 objemu. Mne z tohto množstva vyšlo 14ks.

Rúru si predhrej na 160 stupňov. Ja pečiem na programe „hore/dole“. 

Čas pečenia: 40 minút (pre istotu si to stráž, každá rúra pečie inak)