Losos s mrkvou a pastrnákovým pyré

Kombinácia lososa, pečenej mrkvy a paštrnákového pyré, doplnená omáčkou z lahôdkového droždia a rastlinnej smotany.

  • INGREDIENCIE

  • 200g losos
  • 2 ks mrkva
  • 3 ks paštrnák
  • 2 PL sušené lahôdkové droždie
  • 150ml rastlinná smotana
  • rozmarín
  • čierne korenie
  • rastlinný olej

POSTUP

Očisti paštrnák, nakrájaj ho na kúsky a daj ho variť do osolenej vody. Var do mäkka. Potom vodu zlej a zmixuj ho tyčovým mixérom a pyré máš hotové.

Lososa popráš rozmarínom, štipkou čierneho korenia a troškou soli. Daj ho pražiť na kožu a zakry ho pokrievkou.

Mrkvu si očisti a nakrájaj na šikmé kolieska. Rozpáľ si druhú panvicu a daj na olej pražiť, môžeš jemne osoliť. Mrkvu opraž z oboch strán.

Pred dokončením lososa podlej s rastlinnou smotanou a do smotany pridaj sušené lahôdkové droždie, opatrne spolu premiešaj smotanu s droždím. Vyber lososa a omáčku si dochuť čiernym korením. No a máš hotovo.