Takto rýchlo a ľahko pripravíš lososa so zeleninou a pepitkami…
INGREDIENCIE
- losos (kožu som dala dolu)
- rastlinná smotana
- sušené lahôdkové droždie (LSD)
- čierne korenie
- repkový olej
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL estragón
- 1 ČL koriander
- 1/2 ČL pomleté horčicové semienka (prášok)
- 1 ČL citrónovej kôry (ja mám mletú sušenú)
- hrášok
- kukurica
- mrkva
- cícerové pepitky
POSTUP
Najprv si zmiešaj v 2 PL oleja roztlačený strúčik cesnaku, estragón, koriander, horčicové semienko a citrónovú kôru. Pridaj aj soľ, stačí štipka. Dobre premiešaj, nech sa to pekne spojí.
Priprav si lososa. Ja som kúpila jeden veľký filet, dala dolu kožu a rozdelila na menšie časti. Lososa si potri olejom s bylinkami.
Nechaj to chvíľu bokom a poď si pripraviť zeleninu.
Mrkvu nakrájaj na menšie kúsky a daj ju pražiť na olej v hrnci, kde potom budeš variť rovno aj ostatnú zeleninu a pepitky.
Keď budeš mať mrkvu opraženú tak ju zalej asi so 400ml vody. Vodu dobre osoľ a keď zovrie, tak prihoď za hrsť kukurice a hrášku… Ja používam oboje mrazené. Var asi 10minút a potom prisyp cícerové pepitky a odvtedy už budeš variť len 8minút!
Na panvicu si daj olej nechaj ho dobre zohriať a potom pridaj lososa. Nechaj ho pekne opekať najprv z jednej strany.
Keď je z jednej strany upečený, tak ho obráť a treba ho zakryť pokrievkou. Keď bude hotový tak odstav z platne.
Ak už je zelenina s pepitkami uvarená, tak si zlej do pohára aspoň 200ml vývaru a daj si bokom na omáčku. Zvyšok vývaru si môžeš nechať v chladničke na ďalšie recepty. Zeleninový vývar sa hodí vždy.
Omáčka je fakt jednoduchá. Do malého hrnca si daj 200ml toho zliateho vývaru a prisyp k tomu 2 PL sušeného lahôdkového droždia, poriadne zamiešaj nech sa rozpustí a var na miernom ohni. Nezabudni pridať čierne korenie a ak treba pridaj soľ (otázka je ako slaný bol samotný vývar). Ono to začne hustnúť a potom pridaj trošku asi 50ml rastlinnej smotany, zamiešaj a máš HOTOVO 🙂




















