Krkovička na zelenine

Mäso na šťave… aj takto sa dá pomenovať krkovička na zelenine. Spolu s kukuričnou polentou môžeš mať skvelý obed.

  • INGREDIENCIE

  • 4 plátky krkovičky bez kosti
  • 3 ks mrkva
  • 1 ks paštrnák
  • 1 cibuľa
  • 1 ks zelená paprika
  • kúsok zeleru
  • 2 ČL mletá červená paprika
  • 1/2 ČL mletá rasca
  • 2 ČL sušený zelerový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • rastlinný olej
  • 400 ml vývar alebo voda
  • 3 PL polenta (kukuričná krupica)
  • 250ml rastlinné mlieko

POSTUP

Mrkvu, paštrnák, zeler a papriku si nakrájaj na kocky. Cibuľu pomixuj na kašu a daj opražiť na olej. Potom k nej pridaj nakrájanú zeleninu, premiešaj. Opraž to spolu na oleji, pridaj krkovičku a podlej trochou vývaru. Krkovičku popráš s červenou paprikou, zelerovým listom, rascou a čiernym korením, keď sa mäso zatiahne, tak pridaj do hrnca soľ. Prikry pokrievkou a dus to spolu. Dávaj pozor na to, aby sa ti neodparil celý vývar, kontroluj si to a prilievaj ho. Varím to celé asi 2 hodiny.

Ako prílohu som si tento krát dala polentu alebo inak  -kukuričnú krupicu. Pre mňa je to ideálna náhrada za zemiakové pyré.

Príprava polenty je veľmi jednoduchá a rýchla, čiže stačí keď ju urobíš až vtedy keď bude mäso hotové.

Zohrej rastlinné mlieko a trošku ho osoľ. Keď bude mlieko horúce prisyp polentu a miešaj kým nezhustne. Samozrejme stiahni teplotu, lebo sa ti to môže pripáliť. Trvá to fakt len pár minút.