Mäso na šťave… aj takto sa dá pomenovať krkovička na zelenine. Spolu s kukuričnou polentou môžeš mať skvelý obed.
INGREDIENCIE
- 4 plátky krkovičky bez kosti
- 3 ks mrkva
- 1 ks paštrnák
- 1 cibuľa
- 1 ks zelená paprika
- kúsok zeleru
- 2 ČL mletá červená paprika
- 1/2 ČL mletá rasca
- 2 ČL sušený zelerový list
- čierne korenie
- soľ
- rastlinný olej
- 400 ml vývar alebo voda
- 3 PL polenta (kukuričná krupica)
- 250ml rastlinné mlieko
POSTUP
Mrkvu, paštrnák, zeler a papriku si nakrájaj na kocky. Cibuľu pomixuj na kašu a daj opražiť na olej. Potom k nej pridaj nakrájanú zeleninu, premiešaj. Opraž to spolu na oleji, pridaj krkovičku a podlej trochou vývaru. Krkovičku popráš s červenou paprikou, zelerovým listom, rascou a čiernym korením, keď sa mäso zatiahne, tak pridaj do hrnca soľ. Prikry pokrievkou a dus to spolu. Dávaj pozor na to, aby sa ti neodparil celý vývar, kontroluj si to a prilievaj ho. Varím to celé asi 2 hodiny.
Ako prílohu som si tento krát dala polentu alebo inak -kukuričnú krupicu. Pre mňa je to ideálna náhrada za zemiakové pyré.
Príprava polenty je veľmi jednoduchá a rýchla, čiže stačí keď ju urobíš až vtedy keď bude mäso hotové.
Zohrej rastlinné mlieko a trošku ho osoľ. Keď bude mlieko horúce prisyp polentu a miešaj kým nezhustne. Samozrejme stiahni teplotu, lebo sa ti to môže pripáliť. Trvá to fakt len pár minút.














