Horúca čokoláda – vie byť aj VEGAN

Horúca čokoláda vie byť aj VEGAN a chutiť skvelo.

V zime sa hodí niečo teplé na pitie čo nie je čaj alebo káva…

  • INGREDIENCIE

  • veľká šálka 🙂
  • 70g horkej čokolády
  • 250ml rastlinného mlieka, ja si dávam to z lieskových orieškov, ale daj si aké chceš… (ak ti nevadí mliečne, daj si klasické mlieko, samozrejme potom to už nebude VEGAN)
  • 100ml rastlinnej smotany, u mňa fičí Alpro cooking (alebo klasickej)
  • 1/2 balíčka vanilínového cukru
  • 1/4 ČL škorice
  • 1 ČL kryštáľového cukru
  • 1/4 ČL perníkového korenia

POSTUP

Vezmeš si nejaký hrniec, kam sa ti vojde aspoň pól litra.

Do hrnca naleješ mlieko, ktoré zohrievaš na nie moc agresívnej teplote… ja mám indukciu a stačí mi tak max. na 4ke a miešaš.

Pridáš vanilínový aj obyčajný cukor, škoricu a perníkové korenie, pekne počkaj kým sa ti cukor rozpustí v mlieku.

Potom pridáš nalámanú čokoládu a miešaš nech sa pekne rozpustí a stále miešaj. Keď je to hotové daj teplotu na minimum… a prilej smotanu.

Prelej do šálky a máš hotovo 🙂