Horúca čokoláda vie byť aj VEGAN a chutiť skvelo.
V zime sa hodí niečo teplé na pitie čo nie je čaj alebo káva…
INGREDIENCIE
- veľká šálka 🙂
- 70g horkej čokolády
- 250ml rastlinného mlieka, ja si dávam to z lieskových orieškov, ale daj si aké chceš… (ak ti nevadí mliečne, daj si klasické mlieko, samozrejme potom to už nebude VEGAN)
- 100ml rastlinnej smotany, u mňa fičí Alpro cooking (alebo klasickej)
- 1/2 balíčka vanilínového cukru
- 1/4 ČL škorice
- 1 ČL kryštáľového cukru
- 1/4 ČL perníkového korenia
POSTUP
Vezmeš si nejaký hrniec, kam sa ti vojde aspoň pól litra.
Do hrnca naleješ mlieko, ktoré zohrievaš na nie moc agresívnej teplote… ja mám indukciu a stačí mi tak max. na 4ke a miešaš.
Pridáš vanilínový aj obyčajný cukor, škoricu a perníkové korenie, pekne počkaj kým sa ti cukor rozpustí v mlieku.
Potom pridáš nalámanú čokoládu a miešaš nech sa pekne rozpustí a stále miešaj. Keď je to hotové daj teplotu na minimum… a prilej smotanu.
Prelej do šálky a máš hotovo 🙂




