Hlivovo-kurací perkelt

Ak už ťa nebaví klasický perkelt, tak skús tento… Ako prílohu môžeš použiť kukuričné cestoviny 🙂 Ja som mala chuť na špagety a celý perkelt som poňala ako omáčku k nim 🙂

  • INGREDIENCIE

  • 200g kuracie mäso
  • 200g hliva ústricová
  • 1 cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL červená paprika
  • čierne korenie
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 4 bobkové listy
  • soľ
  • 50ml rastlinná smotana
  • olej
  • kukuričné cestoviny

POSTUP

Nakrájaj si mäso na kocky a hlivu na pásiky. Nastrúhaj alebo nakrájaj cibuľu na drobno a opraž ju na oleji. Pridaj k nej mäso a orestuj ho. Keď sa zatiahne osoľ ho, pridaj hlivu a podlej vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Nechaj povariť tak 10 minút pod pokrievkou a pridaj čierne a nové korenie, červenú papriku, bobkový list a zelenú papriku prekrojenú na polovicu bez semienok. Var až do kým mäso pekne nezmäkne, ak sa ti voda vyparuje, tak ju samozrejme po troške dolievaj a nenechaj to pripáliť. Nakoniec pridaj rastlinnú smotanu.

Tvar cestoviny je na tebe… Daj si akú chceš 🙂 Ja som chcela špagety 🙂