Ak už ťa nebaví klasický perkelt, tak skús tento… Ako prílohu môžeš použiť kukuričné cestoviny 🙂 Ja som mala chuť na špagety a celý perkelt som poňala ako omáčku k nim 🙂
INGREDIENCIE
200g kuracie mäso
200g hliva ústricová
1 cibuľa
1 zelená paprika
2 strúčiky cesnaku
2 PL červená paprika
čierne korenie
4 guľôčky nového korenia
4 bobkové listy
soľ
50ml rastlinná smotana
olej
kukuričné cestoviny
POSTUP
Nakrájaj si mäso na kocky a hlivu na pásiky. Nastrúhaj alebo nakrájaj cibuľu na drobno a opraž ju na oleji. Pridaj k nej mäso a orestuj ho. Keď sa zatiahne osoľ ho, pridaj hlivu a podlej vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Nechaj povariť tak 10 minút pod pokrievkou a pridaj čierne a nové korenie, červenú papriku, bobkový list a zelenú papriku prekrojenú na polovicu bez semienok. Var až do kým mäso pekne nezmäkne, ak sa ti voda vyparuje, tak ju samozrejme po troške dolievaj a nenechaj to pripáliť. Nakoniec pridaj rastlinnú smotanu.
Tvar cestoviny je na tebe… Daj si akú chceš 🙂 Ja som chcela špagety 🙂
Používam cookies, aby som pre teba zabezpečila ten najlepší zážitok z tejto webovej stránky. Ak budeš pokračovať v používaní tejto stránky budem predpokladať, že si s tým okej.OkPrivacy policy