Celestínska placka vs. rezance

Celestínky… ale pozor, v týchto sú vajíčka

A prečo? Pretože som ešte nevedela o mojej intolerancii na slepačie vajce

Tento recept má dve strany mince. Je to v podstate slaná palacinka, ktorá sa krája na rezance a dáva do polievky, !ALE! dá sa použiť aj ako placka, ktorú naplníš napríklad mäsom, alebo tofu, poprípade zeleninou…

  • INGREDIENCIE

  • 5 PL žitnej múky
  • 250ml rastlinného mlieka Alpro BARISTA
  • 1 vajíčko + bielok
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sódy bicarbóny
  • 1/2 ČL soli
  • štipka korenia (nemusí byť)
  • olej – budeš ním potierať panvicu

POSTUP

Zober tyčový mixér a všetky ingrediencie daj do nádoby a pomixuj to. Vhodná konzistencia je taká akú má palacinkové cesto – ani husté ani riedke. 

Nechaj cesto odpočívať aspoň 10 minút.

Daj si zohriať panvicu ako keď robíš palacinky… Ja dávam na 6tku na indukcii. A používam palacinkovú panvicu.

Keď máš zohriatu panvicu, tak si na nej rozmaž trosku oleja a nalej na ňu trochu cesta. Osmaž z oboch strán.

HOTOVO

Keď chceš „Celestínku“ použiť ako rezance, tak ju nakrájaj a daj do polievky. Ak chceš placku, tak ju proste naplň, prelož na polovicu a hurá k stolu jesť – recept na to čo do nej môžeš dať nájdeš tu: Tofu na zelenine  – je v celkom fajn omáčke 🙂

Teraz som robila aj z klasicej bielej múky. 

Recept nájdeš tu: Celestínske rezance – klasika