Celestínky… ale pozor, v týchto sú vajíčka
A prečo? Pretože som ešte nevedela o mojej intolerancii na slepačie vajce
Tento recept má dve strany mince. Je to v podstate slaná palacinka, ktorá sa krája na rezance a dáva do polievky, !ALE! dá sa použiť aj ako placka, ktorú naplníš napríklad mäsom, alebo tofu, poprípade zeleninou…
INGREDIENCIE
- 5 PL žitnej múky
- 250ml rastlinného mlieka Alpro BARISTA
- 1 vajíčko + bielok
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL sódy bicarbóny
- 1/2 ČL soli
- štipka korenia (nemusí byť)
- olej – budeš ním potierať panvicu
POSTUP
Zober tyčový mixér a všetky ingrediencie daj do nádoby a pomixuj to. Vhodná konzistencia je taká akú má palacinkové cesto – ani husté ani riedke.
Nechaj cesto odpočívať aspoň 10 minút.
Daj si zohriať panvicu ako keď robíš palacinky… Ja dávam na 6tku na indukcii. A používam palacinkovú panvicu.
Keď máš zohriatu panvicu, tak si na nej rozmaž trosku oleja a nalej na ňu trochu cesta. Osmaž z oboch strán.
HOTOVO
Keď chceš „Celestínku“ použiť ako rezance, tak ju nakrájaj a daj do polievky. Ak chceš placku, tak ju proste naplň, prelož na polovicu a hurá k stolu jesť – recept na to čo do nej môžeš dať nájdeš tu: Tofu na zelenine – je v celkom fajn omáčke 🙂
Teraz som robila aj z klasicej bielej múky.
Recept nájdeš tu: Celestínske rezance – klasika




