Medovníky

Keď nemôžeš jesť bielu múku, upeč z inej…

  • INGREDIENCIE

  • 100g žitnej múky
  • 100g ovsenej múky
  • 35g palmarín (ak môžeš maslo, daj tam maslo)
  • 5g vegan vajce + 50ml vody (zmiešaj dokopy)
  • 5g vegan vajce + 50ml vody na potretie po upečení
  • 60g práškového cukru
  • 1/2 PL škorice
  • 1/2 PL rumu
  • 1,5 PL medu
  • 1 KL sódy bicarbóny
  • 1 KL perníkového korenia

POSTUP

Všetky ingrediencie zmiešaj dokopy a vypracuj cesto. Bude sa vďaka medu lepiť. Keď bude cesto vypracované, treba ho zabaliť do fólie a odložiť na noc do chladničky.

Cesto rozvaľkáš (najlepšie pod fóliou, nech sa nelepí na valček). Hrúbka by mala byť ideálne 0,5 až 0,7 cm.

Druhé vegan vajce si zmiešaj, aby bolo pripravené keď vyberieš medovníky z rúry.

Rúru si predhrej na 170 stupňov. Ja pečiem na programe „hore/dole“. 

Čas pečenia: 7 minút (pre istotu si to stráž, každá rúra pečie inak)

Hneď ako ich z rúry vyberieš, tak ich potri vegan vajíčkom.