Keď nemôžeš jesť bielu múku, upeč z inej… Z pohankovej múky.
INGREDIENCIE
-
na waffle
- 100g pohankovej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kryštáľového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 1 banán
- 100ml rastlinného mlieka
- 30ml rastlinného oleja (repkový alebo slnečnicový)
- 1 vegan vajce (5g prášku + 70ml vody)
- šľahačka (ja mám rada sójovú v spreji)
-
na puding
- 1/2 balíčka čokoládového pudingu
- 1 PL kryštáľového cukru
- 400 ml rastlinného mlieka
- a nezabudni si pripraviť marmeládu
POSTUP
Budeš potrebovať 2 misky. Jednu na suché ingrediencie a druhú vyššiu kde budeš môcť použiť tyčový mixér.
Do jednej misky si daj všetky suché ingrediencie (múka, prášok do pečiva, kryštáľový a vanilínový cukor) a dobre to spolu premiešaj.
Do druhej daj nakrájaný banán, rastlinné mlieko, olej, vegan vajce a pomixuj tyčovým mixérom.
Keď z toho budeš mať hladkú hmotu, postupne po lyžiciach pridávaj zmiešané suché ingrediencie a spolu to mixuj.
Keď to bude všetko spolu pomixované na hladkú hmotu, nechaj zmes oddýchnuť aspoň 20 minút. Pred tým, ako dáš cesto na wafflovač, tak ho pomiešaj lyžicou.
Vyber si wafflovač… Ja mám taký klasický toaster, na ktorom sa dajú vymieňať platničky.
Platničky pomaž troškou oleja a keď bude wafflovač dostatočne horúci, tak tam postupne navrstvi cesto. Nemusíš ho dať veľa, hlavne nech je pokrytá plocha a zároveň to nepreteká.
Čas pečenia: 12-13minút (u mňa to tak trvalo)
Každý wafflovač pečie inak, takže si to radšej stráž.
Puding pripravíš jednoducho… Ja som použila ten úplne obyčajný čokoládový Dr. Oetker.
V 200ml rastlinného mlieka rozmiešaj pudingový prášok a do zvyšku mlieka pridaj cukor, rozmiešaj ho tam a priveď k varu.
Potom stiahni teplotu na minimum a prilej rozmiešaný pudingový prášok. Miešaj kým nezačne hustnúť. Nebude úplne hustý, bude riedky. Nechaj si ho trošku vychladnúť.
Na waffle si daj marmeládu, potom puding a nakoniec šľahačku 🙂
















