Jablkovo-hrušková marmeláda

Veľmi jednoduchý recept na domácu marmeládu. 

Impulz k vyrobeniu tejto marmelády prišiel pri pečení pohankových lineckých koliesok a fakt sa k nim super hodí.

  • INGREDIENCIE

  • 600g ovocia (2 jablká + 1 hruška)
  • 250g kryštáľového cukru
  • 15g GelFix 
  • sklenené fľaštičky s vrchnákom

POSTUP

Umyté ovocie zbav šupky, jadierok a nakrájaj ho na malé kúsky. 

Daj ovocie do hrnca a v malej miske si zmiešaj 2 PL lyžice cukru s GelFixom a vysyp to do hrnca k ovociu. Poriadne to spolu premiešaj a daj variť (na nízky stupeň). Keď ovocie pustí šťavu prisyp zvyšok cukru a potom to celé rozmixuj tyčovým mixérom do hladka.

Za stáleho miešania a jemného pobublávania to povar aspoň 5 minút.

Vezmi si sklenené poháriky s vrchnákom, ktorý sa dá sa poriadne uzavrieť a postupne do nich nalej horúcu masu ovocia a poriadne ich uzavri.

Po uzavretí vrchnáku ich prevráť dole hlavou aspoň na 5 minút. Potom ich postav nazad vrchnákom nahor.