Keď nemôžeš jesť bielu múku, upeč z inej…
Áno, mám tu ďalší recept kde nie je potrebná pšeničná múka.
-
INGREDIENCIE
- 70g práškového cukru
- 140g palmarínu (keďže nesmiem maslo)
- 210g kukuričnej múky
- marmeláda na zlepovanie (môžeš použiť aj TÚTO)
POSTUP
V podstate veľmi jednoduché… ale potom pri valkaní cesta sa troku zapotíš 🙂
Zmiešaš spolu kukuričnú múku, palmarín a cukor a vypracuješ hrudku cesta. Ja som ju odložila do chladničky, nech stuhne a nakoniec tam ležala tuším 4 dni 🙂 lebo som na to nemala čas. Ale ty to tam nemusíš nechať tak dlho 🙂
Kým sa pustíš do valkania cesta, tak vec, že ho treba valkať po troške a potravinovú fóliu daj aj zospodu aj zvrchu, tak, aby bolo cesto medzi fóliami. Vykrajuj jednoduché tvary, pretože cesto nie je z pšeničnej múky, ktorá ho pekne zlepí, takže najlepšie sú kolieska…
Daj si na plech papier na pečenie a ukladaj povykrajované kolieska.
Rúru si predhrej na 170 stupňov. Ja pečiem na programe „hore/dole“.
Čas pečenia: 7 – 8 minút (pre istotu si to stráž, každá rúra pečie inak)
Keď budú upečené nechaj ich na nejakej tácke vychladnúť.
Zdá sa ti, že sú tvrdé? Tvoje zdanie neklame 😀
Po vychladnutí ich natri marmeládou. Nabudúce by som volila určite menej kyslú (teraz som použila ríbezľovú, ale nabudúce dám určite sladšiu – hodí sa do nich viac).
Keď budeš mať kolieska zlepené, tak ich daj v uzavretej nádobe do chladničky a oni zmäknú za tých cca 24h, neboj 🙂






